Datahåndteringsplaner i kvalitativ forskning

Bli med ​​på denne interaktive workshopen om å skrive datahåndteringsplaner (DHP) for kvalitativ forskning og lær hvordan du lager en DHP i ditt prosjekt.

Meld deg på!

Denne praktiske og interaktive workshopen i å skrive datahåndteringsplaner (DHP-er) har som mål å hjelpe deg med å lage, organisere og forbedre DHP-er for kvalitative prosjekter. Under workshopen vil vi først gi deg en kort oversikt over hovedkomponentene i DHP-er og deretter gå gjennom prosessen med å skrive og organisere dem effektivt. Deretter vil du arbeide selvstendig eller i små grupper med å lage eller forbedre din DHP. Hver komponent i DHP-en vil bli gjennomgått i felleskap for å sikre at alle drar nytte av gruppen sin samlede ekspertise og erfaring. 

Vi ber deg om å ta med din egen bærbare datamaskin. Hvis du allerede har et utkast til en DHP, er du velkommen til å ta det med - men du kan også begynne fra bunnen av! Vi vil også vise deg DHP-maler som kan passe til kvalitative forskningsprosjekter. 

Læringsmål 

I tillegg til å opprette et utkast til prosjektets datahåndteringsplan vil du: 

  • forstå viktigheten av å bruke en DHP i prosjektet ditt med fokus på kvalitative data 

  • ha en oversikt over de viktigste komponentene i en DHP for kvalitativ forskning 

  • lære å skrive hver DHP-seksjon 

  • bli kjent med tilgjengelige DHP-verktøy og maler som kan være egnet for kvalitative prosjekter 

  • forstå UiO, NFR og andre finansiørers krav til DHP-er. 

Målgruppe

Primært ph.d.-studenter, postdoker og forskere som er involvert i kvalitative forskningsprosjekter, samt forskningsstøttepersonell ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus, eller hvem som helst andre som trenger å jobbe med sin datahåndteringsplan for kvalitativ forskning. 

Setup

Workshoppen er arrangert av QualiFAIR hub og tar sted på Universitetsbiblioteket, Senter for digital forskerstøtte (DSC).

Kontakt

Agata Bochynska | QualiFAIR Koordinator |  agata.bochynska@ub.uio.no 
Åpen forskning og Senter for digital forskerstøtte, Universitetsbiblioteket

 

Published Sep. 15, 2023 12:08 PM - Last modified Oct. 31, 2023 12:05 PM