REFERAT FRA MØTE I PROGRAMRÅDET I SPESIALPEDAGOGIKK 24.november 2005

 Tilstede: Marit Holm, Erling Kokkersvold, Eva-Signe Falkenberg, Reidun Tangen, Sigurd Hasle (ref.), Nina Dalby, Synne Dokka, Kathrine Høegh-Omdal,

 

Frafall: Anne Sagbakken, og Kathrine B. Sande

 

Saksliste:

 

1) Endring rådets sammensetning.

Fra 1.1.2006 går Reidun Tangen i forskningspermisjon, Per Møller Sørensen tar hennes plass i Programrådet

 

2) 80-grupper i spesialpedagogikk, faglig overlapp

Programrådet vedtok følgende:

1. Det spiller ingen rolle om grunnfaget (i 80-gruppen) er tatt ved UiO eller en annen institusjon

2.  Studenter med 80-gruppe i spesialpedagogikk som ønsker opptak på master må først søke innpass

 

3) Eksamen – stryk – progresjon  
Synne Dokka informerte. Reglene bør være mest mulig like for alle emner på instituttet og lette å forstå. Ting som ble tatt var, var bl.a. om det skal arrangeres eksamen hvert semester. Det presiseres at alle henvendelser om eksamen  om utsettelser og lignende må gå gjennom studieadministrasjonen. Saken tas videre opp på studieadm.møte, forslag til vedtak på neste Programrådsmøte.   

 

4) Nye opptaks- og rangeringsregler til Mastere i spesialpedagogikk: Poengberegning for opptak til Masterstudiet for lærere/førskolelærere med videreutdanning i spesialpedagogikk. Forslaget går ut på redusere til to ulike kategorier, Cand.mag utdanning utgår.  Lærere m.m. med spesialpedagogikk som tileggsutdanning vil få ekstra poeng.  

 

Programrådet vedtok følgende:

Nytt rangeringsreglement for opptak til Masterstudiet, se vedlegg 1

 

5) Nye opptaks- og rangeringsregler til Mastere i spesialpedagogikk: Poengberegning fra bachelorprogrammet for opptak til Masterstudiet. Programutvalget ønsker at karakterene også fra andre år i bachelorstudiet skal telle med i opptaket til masterutdanningen. For årets kull må det være en overgangsordning, fordi de hadde et annet opplegg på andre år (bestått/ikke bestått på SPED2000) og på grunn av vår informasjonsplikt.
Programrådet vedtok følgende:

Grunnlag for rangering og faglig minstekrav for opptak knyttes til de samlede karakterene fra 2. og 3. år av bachelorstudiet i spesialpedagogikk (120 studiepoeng). Disse to årene vektes i forhold til omfanget på emnene, og det beregnes en poengsum ut fra dette.

 

For opptaket for 2006 vil det som en midlertidig overgangsording gjelde følgende:  opptaksgrunnlaget er enten de samlede karakterene fra 2. og 3. år av bachelorstudiet i spesialpedagogikk (SPED1000, SPED1010 og SPED3000, 100 studiepoeng) eller karakteren fra 3.år (SPED3000 60 studiepoeng), ut i fra hva som er mest til gust for søker.   

 

 

6) Godkjenning Fagplan Fordypning som språk – og leseveileder, 20 sp.

Selvstendig emne på masternivå. Det på et evt. senere tidspunkt vurderes om studenter evt. kan innpasses i masterutdanningen, pr i dag kan den ikke det.

Programrådet vedtok følgende:

Fagplanen godkjennes

 

 

7) Eventuelt
Ingen saker

 

Neste måte i Programrådet er satt til torsdag 24.11 kl 13.30  


Vedlegg 1
OPPTAKS- OG RANGERINGSREGLER

 

Kriterier for opptak og rangering gjøres på bakgrunn av rammeregler vedtatt av Universitetsstyret:

 

http://www.uio.no/admhb/reglhb/studier/opptak/opptak-master-1-2.html.

 

Søkerne blir vurdert i to ulike kategorier. Det faglige minstekravet for opptak til masterstudiet er karakteren C/2,7. Se under for hvilke karakterer som teller.

 

Kategori 1: Lærer-, førskolelærer- og barnevernspedagogutdanning:

 

For alle grupper i denne kategorien gjelder følgende:

Dersom søkeren har tatt spesialpedagogikk enten som del av fordypning i sin utdanning eller i tillegg til sin utdanning så vil dette gi ekstra poeng i søknadssammenheng. Denne poenggivningen gjøres på følgende måte:

0,25 poeng gis dersom søker har 30 studiepoeng med spesialpedagogikk

0,50 poeng gis dersom søker har 60 studiepoeng med spesialpedagogikk

Det gis ikke poeng for mindre enheter enn 30 studiepoeng, og det gis ikke ekstra poeng for enheter utover 60 studiepoeng. Det gjøres oppmerksom på at det kun er spesialpedagogikk som gir ekstra poeng i denne sammenheng.

 

Kun søkere med et karaktersnitt på 2,7/C vil komme i betraktning  (jfr. Vedtak om faglige minstekrav til masterstudier).  Se nedenfor hvilke karakterer som teller.

 

Lærere med 3-eller 4-årig høgskoleutdanning karakterberegnes med et snitt av karakterene i pedagogikk (pedagogisk teori) og det beste faget (omfang på minimum 30 studiepoeng ).

 

Lærere med universitetsutdanning og PPU vurderes på grunnlag av et beregnet snitt av karakteren(e) fra PPU, samt det beste faget de har fagdidaktikk i.

 

Førskolelærerne karakterberegnes med et snitt av pedagogisk teori og praksis og fordypningsemnet (omfang på minimum 30 studiepoeng).

 

Barnevernspedagoger med karakterer fra sin utdanning, vil bli vurdert med et snitt av alle karakterene fra vitnemålet. Barnevernspedagoger som har bestått/ikke bestått på vitnemålet, vil bli vurert individuelt.

 

Ved karakterlikhet knyttet til rangeringen til opptak og videre knyttet til opptak til fordypningen, vil søkerne rangeres etter 1) relevant annen høyere utdanning, 2) relevant praksis og 3) individuell vurdering.

Publisert 12. des. 2005 12:12 - Sist endret 3. nov. 2010 10:23