REFERAT FRA MØTE I PROGRAMRÅDET I SPESIALPEDAGOGIKK

REFERAT FRA MØTE I PROGRAMRÅDET I SPESIALPEDAGOGIKK

30.oktober 2007

Tilstede: Peer Møller Sørensen, Kirsti Lauvås, Nina Dalby, Sigurd Hasle (ref.), Yngvild Nyborg (stud.rep), Ida Marie Brand Pekeberg (stud.rep)

Forfall: Steinar Theie,

 

Saksliste:

1 Teknisk audiologi  >

Orientering om siste utvikling i saken

Studiet blir satt i gang dersom nok søkere. Emneplanen blir den som allerede er vedtatt (dvs ikke som to emner eller ”heisemne”)

2. Bruken av opptaksrammen på 150 på bachelor

Saken har vært oppe på ledermøtet. En kan ikke overføre opptaksrammer fra bachelor til masternivå. Ledelsen ønsker heller ikke å omfordele opptaksrammer fra spesialpedagogikk til tegnspråksektoren. Opptaksrammen på 150 på bachelor blir derfor stående, selv om vi ikke pr i dag benytter den fullt ut.


3. NOKUTs rapport om evaluering av system for kvalitetssikring ved UIO
 Rapporten finnes på: http://www.kvalitetssystem.uio.no/Aktuelt/NOKUT-evaluering/Rapport/endelig_rapport_111007.pdf

 

Programrådet diskuterte spesielt formuleringen på s 11 i rapporten som sier at studentene på UV ikke er orientert om kvalitetssikringen. Programrådet ble enige pm at instituttet skal gjøre sine nettsider om kvalitetssikring mer tilgjengelig for studenter.


4. Rapport om bachelorprogrammet fra tilsynssensor. 

Rapporten tas til etterretning. Bachelorteamet ønsker å komme i dialog med tilsynssensor før neste rapport for at denne skal kunne se på spesifikke ting, bl.a. sammenhengen mellom bachelor og master og overgangen der, progresjon og temaoverlapping. 

5. Eventuelt

Konteeksamen

Det har blitt en økning i bruken av antall konteeksamener, og også at personer som stryker får gå opp i konteeksamner i samme semester. Det bør være felles regler for hele instituttet og de bør praktiseres likt. Bachelorteam og fordypningsmøtet ser på saken, og saken tas opp igjen på et senere møte.

Torshov kompetansesenter : Tilpasset opplæringstilbud for multifunksjonshemmende

Torshov KS har et tilbud til lærere, ønsker å kunne gi de studiepoeng. I så fall må ISP stå som faglig ansvarlig, dette er det ikke kapasitet på nåværende tidspunkt.

Studiedekan Doris Jorde ønsker å komme på et møte med programrådet

 

Neste møte:

Tirsdag 26.nov  kl. 13.00 rom 487

Publisert 1. nov. 2007 10:51 - Sist endret 2. nov. 2010 13:10