Studiestart 2023: – Heldigvis ganske chill

– Engasjementet til de nye studentene våre har vært fantastisk, sier faddersjef Julie Ekeberg. Fadderuken er snart over og det har vært hektiske, men ufattelig gøyale dager for både nye studenter og faddere.

Bildet kan inneholde: mikrofon, menneskelig, gest, fritid, lykkelig.

Årets faddersjefer, Julie Ekeberg og Reidunn Hånes Egge. Foto: Stefan Vincent Strømnes

Hjertelig velkommen til UV

Dekan Rita Hvistendahl innledet uken med å ønske alle nye studenter hjertelig velkommen til UV.

– Vi er veldig glade for at dere har valgt et studieprogram hos oss. Det er et godt valg, og vi vil gjøre alt vi kan for at dere skal lykkes med studiene.

Rita Hvistendahl, dekan ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Foto: Stefan Vincent Strømnes

Studentene har allerede tatt de tre rådene fra dekanen – bli med, delta og si ifra – på alvor. Faddersjefene forteller om en engasjert gjeng som har møtt opp og deltatt på de ulike aktivitetene gjennom uken. 

Vi nevner i fleng: Infomøter, UV-dagen med studentforeninger og utvalg, fester på Kjellern, UV-olympiade, kinovisning, grilling og masse mer.

Kombinasjon UV-olympiade og togafest. Foto: Sunniva Raknes

–  Jeg er så glad for å se at de nye studentene er med fra dag en og deltar på de ulike aktivitetene vi har stelt i stand. Det varmer også å se at de allerede nå viser interesse for foreninger og utvalg, forteller faddersjef Julie Ekeberg.

Imøtekommende og positive

Om man kommer rett fra videregående, har studert før eller har hatt friår; det er alltid litt nerver å spore på «første skoledag». 

Heldigvis kunne studiedekan Melanie Kirmess berolige studentene med at det er like skummelt for alle og at det ofte bare er et lite "hei" til sidemannen som skal til før samtalen er i gang. 

Bildet kan inneholde: briller, klær, ansikt, frisyre, dagtid.
Tuana og Teis er nye studenter på bachelor i pedagogikk.

Teis og Tuana er begge helt ferske studenter på bachelor i pedagogikk. De kommer rett fra videregående skole og kjente ingen her fra før av. De innrømmer at de var stresset for studiestart og at det var skummelt å ikke helt vite hva man kommer til eller hvem man kommer til å møte. 

–  Heldigvis viste det seg å være ganske chill. Jeg trodde jo at det skulle gå fint, men folk har vært enda mer imøtekommende og positive enn jeg forventet. Det har bare vært veldig hyggelig, sier Teis. 

Tuana sier seg enig i det og er takknemlig over den varme velkomsten han har fått fra både faddere og medstudenter. Nå gleder begge seg til å være studenter og å komme i gang med studiene på UV. 

Vi på UV ønsker Teis, Tuana og alle våre nye studenter velkommen til oss og håper dere alle får en fantastisk studietid!

Publisert 18. aug. 2023 11:28 - Sist endra 18. aug. 2023 12:21