Utlysning av såkornmidler for stimulering av innovasjon 2016

Fakultetet lyser med dette ut såkornmidler for å stimulere til innovasjon innen utdanningsvitenskap, ut fra de linjer som er trukket opp i den vedtatte plan for innovasjon. Maksimumsbeløpet det er mulig å søke på er NOK 50.000, og fakultetet har til sammen satt av NOK 200.000 til dette tiltaket for 2016.

Fakultet har som målsetting å være en aktiv bidragsyter og god dialogpartner ved utformingen av en kunnskapsbasert utdanningspolitikk og spredning av god praksis i norsk skole og samfunn. Praksisrelevans skal være et kvalitetstegn ved en større del av fakultetets forskning. Som del av fakultetets arbeid med å knytte innovasjonsbegrepet og innovasjonsaktivitet til utdanningsvitenskapelig forskning og utdanning, ble det i 2013 utarbeidet en plan for innovasjon som trakk opp linjer for dette.

Innovasjon kan ta mange former, men ønskes integrert i vår forskning, utdanning og formidling og knyttes tett til universitetets kjerneverdier om akademisk frihet, kollegialitet og samfunnsansvar.  Det kan knyttes til aktiviteter hvor råd til offentlige og private virksomheter kan føre til endring av deres praksis eller hvor samarbeid med offentlige etater kan utvikle og teste og forbedre produkter og tjenester. Det kan knyttes til kunnskap fra faglig sterke kandidater i møtet med næringsliv, offentlig forvaltning, organisasjoner og forskning. For å se på konkrete eksempler, vises til den omtalte planen.

Om søknaden

Søknad om såkornmidler skal omfatte en kort beskrivelse av ideen, på hvilken måte dette er knyttet til egen forskning/utdanning/formidling, hvordan man ser for seg innovasjonsprosessen skal gjennomføres samt en tentativ tidsplan. For eventuell kommersiell utnyttelse av forskningsresultater, forutsettes at universitetets lover og retningslinjer følges.

Det skal også leveres et budsjett som grunnlag for det man søker om og hvordan disse midlene faller inn i de øvrige midlene som er fremskaffet. Søknaden om såkornmidler skal være på maksimum to sider. Søknaden oversendes fakultetet ved Solveig Bauge Løland. Tildelte midler utbetales som et rundsumsbeløp og innrapporteres til fakultetet basert på den plan for disposisjon av midlene som følger søknaden. Midler som ikke benyttes, tilbakeføres til fakultetet.

Søknadsfrist

Søknadsfrist er satt til torsdag 1. oktober 2016. Fakultetet tar sikte på å behandle søknadene i løpet av kort tid deretter.

 

 

Publisert 5. juli 2016 10:50 - Sist endra 9. mai 2022 10:50