English version of this page

Student ved UV og har en god ide eller konsept for samfunnsinnovasjon knyttet til utdanning?

Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV) lyser nå ut stipender for innovasjonsprosjekter for studenter. Hvilke gode ideer har du for fremtidens utdanningssektor?

Illustrasjon av idemyldring

Illustrasjon: Benoît Raucent / CircleU

Søknadsfrist: 15. mars 2023

Innovasjon består av prosesser som leder til et nytt eller forbedret produkt eller tiltak som vil forbedre tjenester eller løse samfunnsmessige behov. Det handler om å tilføre samfunnet verdi. Innovasjon handler i stor grad om å ta kunnskap i bruk, og det gjelder også innovasjon i utdanning (educational innovation).  Hvilke gode ideer har du for fremtidens utdanningssektor?

Det kan søkes midler til

Det kan søkes midler til nye eller nyskapende, for eksempel, undervisningsmodell eller -metode, digitale verktøy, evalueringsinstrument eller et prototyp design som kan brukes eller tilpasses i en utdanningskontekst. Utdanningskonteksten kan variere fra barnehage til høyere utdanning. Innovasjonen kan være et frittstående design eller knyttes til eksisterende digitale plattformer.

Økonomisk støtte

Det lyses ut inntil 4 stipend på 25.000 kr.

Søknaden skal inneholde

  • En kort beskrivelse av prosjektet, inkludert faglig begrunnelse og forslag til design/løsning. Omfang: inntil 1000 ord.
  • Utkast til budsjett

Tildeling av stipend vil avhenge av kvaliteten på søknaden og relevans for utlysningen. Søknaden må inneholde en beskrivelse av:

  • Det utdanningsmessige problemet du har identifisert
  • Kontekst, så som undervisning i skole, veiledning i høyere utdanning, lærerutdanning, barnehage etc.
  • Idé/forslag til løsning
  • En forklaring av hvorfor den foreslåtte løsningen er god, gjerne med referanser til litteratur

Hvem kan søke

Du må være student ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Dersom dere er flere studenter som søker sammen, må hovedsøker være student ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.

Flere studenter kan gå sammen om et prosjekt og dele ett stipend. Stipendet kan kombineres med en mastergrad ved UV, for eksempel ved å videreutvikle ideer fra masteroppgaven eller et prosjekt til et digitalt design.

Du må bruke stipendet i løpet av prosjektperioden i 2023.

De som innvilges stipend vil bli bedt om å levere: a) en rapport om prosjektet og hva stipendet er brukt til og b) en presentasjon av innovasjonen for andre studenter.

Søknadsfrist

Søknadsfrist: 15.03.2023. Søknadene sendes fakultetetsadministrasjonen, til rådgiver Anette Lillebill Moe (a.l.moe@uv.uio.no).

Publisert 1. mars 2023 11:18 - Sist endret 24. mars 2023 09:25