Direct Access (DA)

Direct Access (DA) er Microsoft sin løsning for å opprette en trygg forbindelse mellom maskin og nettverk på UiO (tilsvarende VPN). Bærbare datamaskiner med Windows 10 som er driftet av UiO leveres med denne løsningen. Hvis DA ikke fungerer vil du ikke få tilgang til hjemmeområde, delte lagringsområder eller nettsidene til UiO.

Microsoft DA logo.

Hvordan ser jeg om DA fungerer?

Klikk på ikonet for det trådløse nettverket nede ved klokka på verktøylinja. Øverst i dette vinduet skal det stå UiO (DA-C) og på linjen under skal det stå Connected.

Hvis det står Connecting eller ikke noe i det hele tatt har du sannsynligvis problemer med forbindelsen.

Skjermdump.

Hva gjør jeg hvis det ikke fungerer?

Høyreklikk med musa på feltet som viser det trådløse nettverket du er tilkoblet og velg Forget.

Start datamaskinen på nytt. Før du logger inn må du kontrollere at maskinen er tilkoblet ett nettverk. Hvis du ser en globus i nederste høyre hjørne i innloggingsbildet må du trykke på denne og etablere en tilkobling.

Husk at du må bruke brukernavn@uio.no hvis du forsøker å koble deg til Eduroam!

Skjermdump.

Skjermdump.